Trapero: "No es poden aturar 2,3 milions de persones"

El Major remarca al fiscal que “ni amb els tres cossos es podia aturar el referèndum”

No hi havia manera d’aturar el referèndum. Aquesta és la divisa que ha intentat gravar a foc el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en el seu interrogatori en la segona jornada del judici contra la cúpula d’Interior per rebel·lió. En respostes al detallat interrogatori del fiscal Miguel Ángel Carballo, Trapero ha emfatitzat que la voluntat del cos era aturar el referèndum amb els recursos que hi havia, però la mobilització va ser de tal grau que era tècnicament impossible assolir-ho.

 

"L’actitut dels 7.800 efectius dels Mossos era impedir el referèndum, ara bé que dins el col·lectiu, 5, 10 o100 -dubto que molt més- per motius ideològics fessin menys del que havien de fer, podria ser; ara, la majoria d’ells, estaven frustrats perquè no podíem fer més, ni nosaltres, ni els tres cossos policials, teníem recursos per aturar 2.300.000 persones. Se’m pot fer culpable si es vol", sentencia Trapero.

 

 

Una declaració que ha fet empipar el fiscal que li ha replicat que no era la seva intenció encausar 7.800 Mossos d’Esquadra. En tot cas, Trapero ha recordat un argument recorrent durant la seva declaració d’ahir la “sorpresa” amb què la gent va defensar les urnes.

 

En aquest sentit, ha detallat que “no teníem 2.300 furgonetes d’ARRO per anar a 2.300 col·legis electorals” per això el pla dels Binomis i el seu efecte dissuassori. També ha al·legat que de totes les actuacions se’n va aixecar acta.

 

Comentaris