El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trapero admet la sorpresa per la “defensa de les urnes que va fer la gent”
  • CA

El Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha admès la seva sorpresa per la defensa de les urnes durant el referèndum del Primer d’Octubre per part dels catalans. “Era poc imaginable”, ha admès a preguntes del fiscal Miguel Ángel Carballo en el judici contra la cúpula d’Interior per rebel·lió que se celebra aquest dilluns a l’Audiència Nacional.

 

Trapero ha defensat la “gestió” dels Mossos durant la jornada així com ha criticat que el coordinador, Diego Pérez de los Cobos, se saltés el “dispositiu pactat” en les reunions de coordinació dels tres cossos policials. El responsable de la policia catalana va plantejar un dispositiu pensat en “l’ús proporcional de la força”. “Ni Mossos, ni ningú altre, va preveure la defensa que la gent va fer de les urnes”, ha emfatitzat. “Era com si els anés la vida”, ha afegit.

 

Així mateix, ha especificat que va dedicar fins a 7.850 policies expressament per impedir el referèndum incorporant personal que no està en destins operatius, i més de 3.000 per l’activitat ordinària. Es van activar efectius d’Afers Interns, d’Investigació Criminal, de la Científica i d’Oficines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa