El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tortosa, nou municipi que demana a l’Estat poder valorar les peticions d’arrelament
  • CA

L’Ajuntament de Tortosa se suma al reguitzell de municipis que en les darreres setmanes estan aprovant mocions per reclamar a l’Estat que les administracions locals tinguin veu i vot davant peticions d’arrelament o reagrupament familiar que sol·liciten els estrangers.

La moció, presentada pel grup municipal de CiU -a l’equip de govern-, ha comptat amb el suport del PSC, ERC, PP i només ICV no hi ha donat suport i s’hi ha abstingut. La proposta demana al govern de l’Estat que el nou Reglament de desenvolupament de la Llei d’estrangeria estableixi en els casos dels tràmits d’arrelament o reagrupament la necessitat d’un informe vinculant per l’Ajuntament de residència.

Per elaborar aquest informe, l’Ajuntament haurà de poder “consultar” totes les dades disponibles en els propis serveis municipals, i en cas que es comprovi que el sol·licitant hagi estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme, es pugui emetre un informe negatiu atenent al principi de proporcionalitat. Tal com ha explicat la portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, es demana que els ajuntaments “tinguem veu i vot en la regulació dels immigrants”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa