Torrent i un vicepresident de l'Eurocambra demanen una "solució negociada al conflicte"

La situació de Junqueras és "el principal element" que té la mesa del Parlament Europeu, segons Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident de l'Eurocambra Dimítrios Papadimoulis han coincidit aquest dilluns en una reunió a Estrasburg que cal una "solució dialoga i negociada al conflicte polític" entre Catalunya i l'Estat. En declaracions posteriors a la trobada, Torrent ha assegurat que amb Papadimoulis, del grup de l'Esquerra Unitària Europea, han constatat que "la política ha de ser la protagonista i no els tribunals". "Ha manifestat la voluntat de resoldre políticament el conflicte i ha emplaçat les parts a seguir aquesta via", ha dit el president del Parlament sobre el contingut de la reunió amb el vicepresident de l'Eurocambra.

Des de l'edifici de l'Eurocambra a Estrasburg, on s'ha reunit amb Papadimoulis, Torrent ha dit que el vicepresident del Parlament Europeu l'ha traslladat que la situació d'Oriol Junqueras és "el principal element" que té la mesa del Parlament Europeu sobre la taula.

 

"Ens hem emplaçat a intensificar els contactes perquè evidentment hi ha una preocupació per la situació política a Catalunya", ha assegurat el president del Parlament, que ha reivindicat que Junqueras hauria de ser eurodiputat i estar en llibertat. "Un estat membre com Espanya hauria de complir les sentències dels tribunals europeus", ha defensat.

 

Comentaris