El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent reclama a l’Estat “escoltar” la resolució de l’ONU en lloc d’intentar “desprestigiar-la”
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reclamat l’Estat a “escoltar” la resolució de l’ONU que reclama la llibertat d’Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en lloc d’intentar “desprestigiar” el grup de treball que l’ha elaborat. “Quan l’àrbitre diu una cosa que no li agrada, l’estat espanyol intenta desprestigiar-lo i dir que és de part”, ha dit Torrent, “ara resulta que l’ONU sembla que tingui una visió parcial, però quan diu que no es respecten els drets i llibertats en altres països, com per exemple Veneçuela, l’estat espanyol posa en valor aquesta resolució”. Per Torrent, cal “escoltar sempre les resolucions de l’ONU”, perquè “el que fan és defensar els drets i llibertats fonamentals de tothom”.

Torrent ha fet aquestes declaracions després que Espanya hagi demanat a l’ONU la recusació de dos dels cinc membres que integren el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària després que el grup demanés la llibertat d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El president de la cambra ha lamentat que l’Estat intent “desprestigiar” el grup de treball “quan diu una cosa que afecta directament la democràcia espanyola”. “Quan l’ONU diu que no és just, que no és democràtic, que no és un plantejament compatible amb la defensa dels drets i llibertats que hi hagi 9 homes i dones a la presó pel simple fet d’haver posat les urnes, aleshores l’ONU no és una veu autoritzada”, ha dit. Torrent ha instat l’Estat a “escoltar” la resolució de l’ONU “si volen reforçar la democràcia i l’estat de dret”.

El president del Parlament ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a l’explotació ramadera Can Gel de Canyamars juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, amb motiu de la 4a edició de Benvinguts a Pagès. Torrent ha destacat la “importància cabdal” del sector primari per “generar llocs de treball de qualitat”, lluitar contra el “canvi climàtic” i per garantir “qualitat alimentària”. Per la seva banda, la consellera d’Agricultura ha qualificat Benvinguts a Pagès com “la festa major” del sector primari, que serveix per “reconnectar el món rural amb l’urbà”. Jordà ha assegurat que aquest sector és “imprescindible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa