El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent: “No haver pogut utilitzar la delegació del Govern a Brussel·les és escandalós”
  • CA

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat aquest migdia des de Brussel·les que ha demanat als serveis jurídics del Parlament que “actuïn” per no haver-se pogut reunir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la delegació del Govern a la capital belga, ja que el govern espanyol ho ha prohibit. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació després de la trobada, Torrent ha lamentat “profundament” i ha denunciat que “no hagi pogut fer ús de les instal·lacions de la Generalitat a Brussel·les”.

“Això no és normal”, ha insistit el president del Parlament, que ha considerat que “hauria d’haver pogut utilitzar aquestes instal·lacions normalment, i és molt greu que no ho hagi pogut fer”. Alhora, ha denunciat que “davant d’un missatge sincer de diàleg i negociació amb Rajoy i el govern espanyol, no només rebem un No per resposta, sinó que no se’ns permet ni reunir-nos amb el president i els consellers”. Per aquest motiu, ha assegurat que ha donat instruccions perquè els serveis jurídics del Parlament analitzin aquesta situació, al considerar que “es vulneren drets fonamentals del Parlament, del president i dels consellers”, i “no només des d’una òptica del marc legal espanyol, sinó també del marc legal belga”.

 

Per a Torrent, aquesta és una “situació anòmala des de punt de vista “democràtic” i també l’ha titllat “d’escandalosa”, perquè “va en contra de la voluntat de diàleg i dels drets particulars dels diputats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa