Torrent nega que JxCat i ERC tinguin "diferències estratègiques"

El president del Parlament es pregunta "de què serveix la competència entre independentistes i que ens barallem i acusem de determinades coses"

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest dilluns, en una entrevista a Ràdio 4, que els independentistes es preguntin "de què serveix la competència interna". "De què serveix que ens barallem i acusem de determinades coses? Si l'objectiu és, entre tots, ser més, anar a sumar més sensibilitats, de que serveix que ens mantinguem en aquest cercle i ens acusem de coses?", ha sentenciat, dirigint-se especialment als que critiquen partits com el seu, Esquerra Republicana, des de posicions sobiranistes. Per a Torrent, el que cal és "anar a les fronteres electorals" perquè "és molt més productiu plantejar això" que criticar internament l'independentisme. En aquest sentit, ha recordat que "tot el temps que dediquen els independentistes a criticar-se no el dediquen a explicar-se als altres".

 

D'altra banda, davant les discussions que en públic i en privat han mantingut JxCat i ERC, Torrent ha considerat que "el concepte de creixement de la base i de ser més és compartit pel conjunt de les forces republicanes". "Més enllà de la retòrica, no tenim diferències estratègiques. La conferència del president Quim Torra va molt en la sintonia del que va plantejar ERC. No hi ha diferències de base, tothom és conscient que hem de ser més i aquest és objectiu compartit", ha comentat. En aquest sentit, ha defensat que a les eleccions municipals cada formació concorri com cregui convenient als ajuntaments, donant per fet que ERC no s'hi sumarà a llistes unitàries. "Podem fer l'esforç per sumar més gent des de cada sensibilitat. I cooperarem. Una cosa és competir i l'altra cooperar", ha sentenciat.

 

 

Per últim, arran de les declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, a TV3 defensant ampliar la base sobiranista, Torrent ha coincidit que l'independentisme ha de "sumar més gent a l'entorn del projecte, que és el millor escenari de futur i per això s'hi treballa". "Junqueras ho diu centrant-se en una imatge com el 3-O. L'1-O va votar molta gent, però el 3-O encara hi va haver més gent, perquè recull els que van anar a votar i els que no estan disposats a que es limitin i trepitgin drets civils i llibertats més fonamentals", ha dit.

 

Comentaris