Madaula i Torrent denuncien l'actitud "masclista" de Carrizosa

El president de la cambra reclama "tolerància zero" amb actituds lesives contra les dones

La diputada de JxCAT Aurora Madaula i el president del Parlament, Roger Torrent, han denunciat aquest dimecres en el ple del Parlament l'actitud "masclista" del portaveu de Cs, Carlos Carrizosa. La denúncia troba el seu origen en la intervenció de Carrizosa en la sessió de control del Govern en la qual el diputat taronja s’ha dirigit a la diputada de JxCAT afirmant que potser podria explicar alguna cosa sobre el presumpte finançament il·legal de CatDem, fundació que va dirigir Agustí Colomines, a qui Carrizosa ha definit com a “amic” de la diputada.

Aquesta referència ha provocat la intervenció de Torrent que li ha cridat l’atenció. “En aquesta cambra no demanem explicacions a les diputades, per tant a les dones, en funció de les seves amistats i les seves parelles sinó pel que han fet elles mateixes”. Minuts després, Torrent ha piulat sobre la picabaralla i ha criticat la intervenció de Carrizosa per “masclista”. En el ple, el mateix diputat de Cs ha considerat la puntualització del president de la cambra de “masclista” en vetar la possibilitat de referir-se a les amistats de les diputades.

La mateixa Madaula ha piultat després de la sessió de control agraint el suport de Torrent i denunciant l'actitud de Carrizosa.

Al seu torn, Carrizosa ha tornat sobre l'assumpte a Twitter acusant Torrent de voler "amagar la corrupció dels amiguets del procés del 3%".

 

L'episodi ha provocat també la intervenció d'Agustí Colmines, mencionat per Carrizosa en el ple. L'exdirector de CatDem ha acusat Cs de ser un partit d'extrema dreta.

 

Comentaris