El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent insta Sánchez a anar a Soto del Real per parlar amb Junqueras com a guanyador del 28-A a Catalunya
  • CA

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, a anar fins a la presó de Soto per parlar amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. Des de la manifestació convocada per CCOO i UGT amb motiu del Primer de Maig, Torrent ha defensat que Junqueras representa “el diàleg i la voluntat d’una solució democràtica, és a dir, un referèndum” i ha afegit que el líder dels republicans recollirà l’acta de diputat al Congrés per exercir-la. D’altra banda, ha reclamat als partit d’esquerres que compleixin amb la derogació de la reforma laboral i ha fet una crida a la mobilització. El dia que Sánchez ha anunciat que la setmana que ve començarà la ronda de contactes amb els líders del PP, Pablo Casado; de Cs, Albert Rivera; i de Podem, Pablo Iglesias, Torrent ha instat el president del govern espanyol a anar a Soto del Real. 

   

“El missatge a les urnes ha estat molt clar: diàleg i solució democràtica. L’hauria d’escoltar”, ha afirmat tot recordant que Junqueras ha guanyat les eleccions espanyoles de diumenge a Catalunya. D’altra banda, Torrent ha demanat a les esquerres que actuïn com a tal i compleixin amb la derogació de la reforma laboral que “tant mal ha fet als treballadors”. I ha fet una crida a la mobilització tot assenyalant que a través d’aquesta via és com s’aconsegueix millorar els drets i les llibertats fonamentals. Coincidint amb el Primer de Maig ha recordat que una exsindicalista com Dolors Bassa no pot manifestar-se avui així com tampoc ho pot fer l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

 

“Volem una república dels drets socials, de les llibertats individuals i del treball digne”, ha reclamat Torrent, que ha emmarcat el Primer de Maig en un context de “repressió i regressió democràtica dels drets i llibertats fonamentals”. Per la seva banda, també des de la manifestació, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha defensat que després del 28-A s’han de produir canvis en el món del treball amb la derogació de la reforma laboral i el “retorn de la democràcia” al mercat laboral. Així mateix, ha assenyalat que la gran assignatura pendent és complir el contracte social, és a dir, que treballant ningú estigui en situació de vulnerabilitat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa