El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent insta Batet a decidir si “blinda” els drets dels diputats o “manipula” els resultats del 28A
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat la pròxima presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha triar entre “blindar” els drets de tots diputats o “manipular” els resultats electorals per “beneficiar” la investidura de Pedro Sánchez. En una entrevista a Els Matins de TV3, Torrent s’ha referit d’aquesta manera a la decisió de la Mesa sobre la possibilitat de suspendre els diputats independentistes en presó preventiva. En cas que se’ls suspengués, la majoria absoluta passaria dels 176 escons als 174. En aquest sentit, ha instat Batet a seguir els passos del Parlament que, segons Torrent, va trobar una fórmula per garantir els drets dels diputats i les majories. Així mateix, ha assegurat que demanarà una reunió a la pròxima presidenta de la cambra baixa.

“Com a president interpel·lo Batet a triar entre defensar els drets fonamentals i llibertats dels presos polítics o manipular el resultat electoral perquè així seria més fàcil investir Pedro Sánchez”, ha dit Torrent des del Congrés, on assisteix a la sessió constitutiva com a president del Parlament. Torrent ha afegit que respectar els drets de tots els diputats no és només una qüestió personal de cara als representants polítics sinó que suposa defensar els drets del conjunt de la ciutadania que els ha votat. “Demanarem aquesta reunió i vull transmetre l’obligació des d’un punt de vista democràtic de defensar aquests drets”, ha dit en referència a una trobada amb la que serà amb tota probabilitat presidenta del Congrés, Meritxell Batet. 

Preguntat per si el Congrés hauria de decidir una fórmula similar a la que va prendre el Parlament, Torrent ha respost que és una possibilitat i ha avalat “qualsevol tipus d’acord que serveixi per preservar els drets”. “Si no, per què fem eleccions?”, ha preguntat per després afegir que “no té cap sentit” que no se’ls permeti exercir el paper pel qual han estat triats. El president del Parlament considera que hi ha molts ciutadans espanyols que també “s’avergonyeixen” i estan “inquiets” per aquesta situació i pel fet que es prefereixi “posar en risc els fonaments de la democràcia abans de permetre que els catalans decideixin el seu futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa