El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent i l’Associació d’Afectats per l’1-O acorden “no deixar soles les víctimes”
  • CA

 

El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa, s’han reunit aquest dijous amb la presidenta de l’Associació d’Afectats i Víctimes de l’1-O, Virginia Martínez, el tresorer de l’entitat, Edgar Ollés, i el secretari Àlex Solano, i han acordat “donar suport a les víctimes del referèndum que es troben en processos judicials i no deixar-les soles”, segons Martínez.

 

La presidenta ha explicat que els parlamentaris han assegurat que estan treballant en dissenyar una fórmula per donar suport psicològic als afectats pel referèndum, i ha dit que a partir de setembre tornaran a trobar-se. “No es pot permetre que els que van donar la cara per l’1-O i que han presentat denúncies o estan sent jutjats se sentin sols”, i ha reivindicat que institucionalment s’ha d’intervenir, fet amb què han coincidit Torrent i Costa.

 

Els membres de l’associació, que s’han reunit prèviament amb parlamentaris d’ERC, han afegit que la seva intenció és trobar-se amb altres formacions quan es reactivi l’activitat parlamentària perquè volen aconseguir “repercussió, acords i veure què passarà amb els judicis”.

 

Martínez ha destacat que l’associació exigeix responsabilitats i que les víctimes “no siguin casos aïllats, sinó que s’abordi la seva situació des de l’acció col·lectiva”, i ha celebrat la trobada amb Torrent i Costa, a qui ha qualificat de sincer, atent i favorable a arribar a acords.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa