El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent fa una crida a bastir “grans consensos” per sortir del conflicte
  • CA

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha fet una crida aquest dijous a bastir “grans consensos al voltant de com resoldre la situació política actual”. Torrent ho ha dit en un acte per celebrar el desè aniversari de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que ha posat coma exemple de capacitat de diàleg i consens. “Els consensos hi son: el 80% de catalans no vol imposició ni repressió, però també el 80% vol resoldre el conflicte polític votant i no amb empresonaments ni porres contra la ciutadania, hem de ser capaços de generar grans consensos i acords polítics al Parlament de Catalunya”, ha subratllat el president de la cambra catalana.

Abans de Torrent, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha centrat en parlar de la LEC i ha afirmat que cal “impulsar l’escola inclusiva i la lluita contra la segregació” en el transcurs d’un acte al Parlament de Catalunya per celebrar el desè aniversari de la primera Llei d’Educació a Catalunya (LEC). Bargalló ha comentat que aquest “és el principal repte que té el sistema educatiu d’aquí i d’arreu” i ha assegurat que per fer-ho falten recursos amb uns millors pressupostos. “Cal un pressupost suficient per posar al dia el sistema educatiu després d’anys d’austeritat imposada”, ha afirmat Bargalló.

Per Bargalló, “la LEC és una de les principals fites de l’educació al nostre país malgrat disposar d’una llarga i prestigiosa tradició pedagògica”. El conseller ha assenyalat que “només es pot governar l’educació amb eficiència a partir d’acords amplis amb la recerca del consens”. Per això, la LEC és un exemple perquè “és conseqüència del Pacte Nacional per l’Educació impulsat per la consellera Marta Cid”.

Bargalló ha recordat que “el 78,5% dels diputats del Parlament de Catalunya la va aprovar” la llei i això “mostra la capacitat de diàleg i acord entre les forces del Govern i l’oposició”.

Per Bargalló la LEC és “una llei de mirada llarga, que posa les bases compartides perquè governi qui governi el sistema educatiu de Catalunya no es vegi alterat”. Bargalló també ha subratllat que per tirar-la endavant “tothom va renunciar i per això molts pensem que la LEC és perfectible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa