Torrent diu que la decisió sobre Junqueras posa "en risc" els principis fundacionals de la UE

El president del Parlament creu que la sentència del TJUE sobre la immunitat del líder d'ERC és "molt clara i diàfana" i assegura que la cúpula judicial espanyola és "ultra conservadora i euròfoba"

El president del Parlament, Roger Torrent, creu que si no es reconeix a Oriol Junqueras com a eurodiputat s'està posant "en risc" els principis fundacionals de la Unió Europea i la separació de poders. En una atenció als mitjans a Estrasburg coincidint amb el primer ple del Parlament europeu, Torrent ha assegurat que la cúpula judicial espanyola és "ultraconservadora i euròfoba" i ha lamentat que no acati la sentència del TJUE que li reconeix la immunitat i que, segons considera, "és molt clara i diàfana". Torrent, a més, s'ha dirigit al president de l'Eurocambra, David Sassoli, i l'ha advertit que en no aplicar la 'doctrina Junqueras' "es posa en qüestió Europa des del punt de vista judicial" perquè "no s'acata la decisió d'un tribunal que és de jerarquia superior".

A més, el president del Parlament ha lamentat que es permeti que un tribunal "interfereixi en la composició de la cambra", fet que creu que "posa en dubte la mateixa sobirania del Parlament europeu". "Tenim la raó, i no ho diem nosaltres, sinó que ho diuen els tribunals", ha manifestat Torrent, per afegir després que en aquesta "lluita de la raó jurídica i política" faran servir "totes les vies a l'abast" per aconseguir que Junqueras sigui eurodiputat i surti de la presó.

Aquest mateix dilluns el president del Parlament té previst reunir-se amb els vicepresidents del Parlament Europeu, Heidi Hautala i Dimitrios Papadimoulis, per exposar-los la situació política a Catalunya. Torrent ha assegurat que hi ha un "interès continuat" en la qüestió i ha avançat que aprofitaran per reclamar "la voluntat" de les institucions europees d'aplicar el que diguin els tribunals.

"Allò important són els fets i no els noms"

Torrent també s'ha referit a la proposta de Pedro Sánchez de nomenar nova Fiscal General de l'Estat Dolores Delgado i ha assegurat que allò important "són els fets i no els noms". "Allò important és que vegem la voluntat expressada pel govern de Sánchez de desjudicialitzar el conflicte polític, treure'l dels tribunals i portar-lo a la mesa de negociació", ha defensat Torrent, que ha recordat que aquest és el plantejament que van fer en facilitar la investidura i que, per tant, és "un compromís polític que s'ha de respectar".

 
 

Comentaris