El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent demana evitar que els conservadors “eixamplin desigualtats” amb la crisi
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida a la “intel·ligència” i “lideratge” per evitar que les forces conservadores vulguin aprofitar la crisi de la Covid-19 per “consolidar privilegis” i “eixamplar desigualtats”. En un article a ‘El Periódico’, Torrent ha argumentat que cal “aturar aquesta pulsió” i plantejar una “agenda plausible” amb un futur sostenible amb horitzons “clars” i “realitzables“. “Davant dels que intentaran que aquesta crisi la paguin els de sempre, hem d’articular un procés d’emancipació, redistribució i redemocratització que defensi el bé comú”, ha destacat. El republicà ha demanat que Catalunya superi el règim del 78 i tingui eines d’un estat per garantir a tothom una vida “que valgui la pena viure“.

A l’article Torrent ha dit que els republicans volen viure en un país que garanteixi “pa, sostre, treball, salut, educació, energia, internet, seguretat i mobilitat” a tota la ciutadania.

“Això requereix perdre la por a protegir sectors estratègics gestionant-los des de l’administració pública o regular la competència per eliminar monopolis i oligopolis; perquè el que realment ens hauria de fer por és que es pugui fer fora de casa a qui no pot pagar el lloguer, que es deixi sense calefacció a l’hivern a milers de famílies o no disposar d’un ingrés mínim per sobreviure”, ha alertat. Ha arribat el moment d’abordar sense complexes el debat sobre una renda bàsica universal. Aquesta hauria de ser la nova frontera de l’estat del benestar.

Sota el títol ‘Per la vida, la llibertat i la felicitat‘, Torrent ha afirmat que cal poder oferir una “alternativa transformadora” que posi la vida al centre. “Que es construeixi sobre una nova jerarquia de valors”, ha afegit. Ha manifestat que la societat no es pot resignar a viure en un sistema “depredador” que “devora” els recursos naturals, esgota els ecosistemes, genera desigualtats extremes i “mercantilitza” els drets més elementals.

No podem acceptar una sortida acrítica de la crisi que ens porti a repetir els errors que ens han dut fins aquí. Aquesta vegada, a diferència del que ens va passar el 2008, les esquerres hem de tenir una proposta a punt”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa