El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent demana a Puigdemont “un Govern efectiu que pugui treballar des del minut 1”
  • CA

 

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha desplaçat a Brussel·les per entrevistar-se amb el president de la Generalitat, i candidat de JxCAT per a la investidura, i amb els quatre consellers que es troben a l’exili. Malgrat l’intent de boicot de Madrid perquè no es poguessin trobar, i de fet, l’Estat ha tancat la delegació de Brussel·les de la Generalitat, els representats de les dues màximes autoritats del país s’han trobat i han intercanviat punts de vista sobre la situació política actual. En compareixença davant de la premsa, Roger Torrent ha explicat que ha transmès al president i als consellers “que em reafirmo en el meu compromís de defensar els drets polítics fonamentals dels diputats i diputades, dels 135, i això implica els que poden exercir-los amb normalitat i, sobretot, els que no ho poden fer perquè són a Bèlgica o en presó preventiva”.

 

Torrent també ha fet una petició al president Puigdemont: “Li he transmès que el que convé al país, i jo contribuiré a provocar-ho, és que hi hagi un Govern el més ràpid possible, efectiu i que pugui treballar des del minut 1 per recuperar les institucions de les mans del 155 i traslladar-les a mans dels ciutadans de Catalunya, com ja vam fer amb el Parlament”. “Necessitem foragitar el 155 del país i de totes les institucions, i en un marc de normalitat democràtica és normal que el president del Parlament pugui parlar amb el president de la Generalitat“, ha reblat Torrent, que ha anunciat que els serveis jurídics del Parlament estudiaran si l’Estat ha vulnerat l’Estat de dret i també la legalitat belga i europea en impedir l’accés del president en un edifici públic fora del territori espanyol.

 

De fet, aquesta és la tesi que defensa ERC, que la prioritat no sigui el candidat sinó la recuperació del Govern, i que el fet que el candidat sigui Carles Puigdemont no suposi posar en risc la recuperació de la Generalitat. Però des de JxCAT es té clar que l’únic candidat és Puigdmeont, i que en tot cas, sigui l’Estat qui impedeixi que prengui posessió un president elegit pel Parlament de Catalunya. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa