El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent creu que cal fer “permanent” la “suma de sensibilitats del 3-O”
  • CA

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, assegura que “la suma de sensibilitats diferents” que va aplegar el 3 d’octubre “és l’horitzó que des del punt de vista d’eixamplar la base ens hem de posar”. “Hem de fer permanent el 3-O”, on, segons Torrent, hi van participar tant els que van votar l’1-O com la gent “que no vol renunciar als seus drets i llibertats fonamentals”, ha considerat en una entrevista al diari ‘ARA’. El president del Parlament ha apostat per trobar una “solució política al conflicte” que tingui “majories molt àmplies, del 70-80%” i ha assegurat que des d’ERC no han “abandonat mai el diàleg”. Amb tot, adverteix que si el PSOE segueix “en la dinàmica del PP, de la repressió”, caldrà “actuar en conseqüència”. “Si el que volen és resoldre el conflicte, hem de seure i parlar de tot”, conclou Torrent.

 

“La desobediència per se no ens porta enlloc”, ha reflexionat en veu alta Roger Torrent, que ha subratllat que “ha de respondre a una estratègia”. “Si és massiva, planificada i clara, pot tenir sentit”, diu. En aquest sentit, assegura que “ampliar la base és imprescindible”, cosa que, segons ell, passa per “governar bé, amb criteris socials, i dibuixar l’objectiu polític de futur que volem des de la immediatesa i el dia a dia”. Una de les qüestions que s’han de resoldre dins del nou curs polític són les discrepàncies entre Junts per Catalunya i ERC sobre la suspensió de diputats processats que va ordenar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. En aquest sentit, Torrent ha dit que estan treballant “en un acord sobre els diputats presos” que “ha de preservar la dignitat de tothom: de la institució, de presos, i la dignitat política de les majories del Parlament”.

  

 

 

Roger Torrent ha negat que els polítics presos tinguin privilegis a les visites, com ha assegurat el president del PPC, Xavier García Albiol. “Tenen el mateix que tenien en presons madrilenyes”, ha reiterat. Torrent ha afirmat que els llaços grocs als llocs públics no vulneren la neutralitat de les institucions. “A vegades confonem la neutralitat política amb l’absència de discurs”, ha reblat. A més ha assegurat que aquest curs vol que al “Parlament s’hi pugui parlar de tot, fer política i oferir solucions”. De cara a aquesta tardor, el president del parlament creu que s’ha “d’aprofitar” el judici als polítics presos “per denunciar la situació d’injustícia i repressió” tant a Catalunya com internacionalment. En aquest sentit, Torrent ha assegurat que el procés de l’1-O “és una farsa judicial que no s’aguanta per enlloc. Un judici a la democràcia, la sobirania i la legitimitat del poble de Catalunya”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa