El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent es compromet a continuar “batallant jurídicament” per Torra
  • CA

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, s’ha compromès aquest divendres a continuar “batallant jurídicament” en la “defensa dels drets” del president de la Generalitat, Quim Torra. En una compareixença al Parlament, Torrent ha explicat que el nou capítol en aquesta batalla és l’aprovació a la Mesa del Parlament dimarts vinent de la presentació d’un recurs davant del Tribunal Suprem (TS) contra l’acord d’inhabilitar Torra de la Junta Electoral Central (JEC).

Torrent ha relacionat la decisió sobre Torra amb el cas d’Oriol Junqueras. De fet, ha dit que amb aquesta mena de decisions “l’Estat espanyol se situa fora del sistema judicial europeu, fora del que determinen les sentències dels alts tribunals europeus i veiem com pretén inhabilitar un diputat sense que hi hagi una sentència ferma”.

Pel president de la cambra catalana, les dues decisions suposen situar Espanya “fora de la jerarquia no només jurisdiccional europea, sinó plantejant que un òrgan administratiu i no judicial pugui inhabilitar allò que han votat els ciutadans i diputats de Catalunya”. “No ens cansarem d’insistir que cap tribunal resoldrà el conflicte polític que viu el nostre país, la via política, el diàleg i la negociació és la única per resoldre els problemes polítics”, ha subratllat.

Torrent ha explicat que encara no s’ha rebut cap notificació i ha garantir que continuarà defensant que Torra és diputat de “ple dret” el Parlament fins a les darreres conseqüències. “Ens mantenim ferms en la necessitat que nosaltres defensem els nostres drets fonamentals, que són els drets de la ciutadania que ens ha escollit”, ha reiterat.

Preguntat sobre si pot garantir que Torra pugui votar en el primer ple de l’any, previst pel 22 de gener, Torrent ha dit que sí. També se li ha preguntat si pot garantir que cap funcionari de la cambra pugui acabar executant la inhabilitació en cas que arribi una ordre executiva. Torrent ha respost que “el posicionament polític del Parlament és evident, però també el posicionament jurídic, lluitarem pels nostres drets i no puc avaluar cap eventualitat del que pugui venir en relació a aquesta decisió”.

El president del Parlament ha reiterat que el seu posicionament es basa en la defensa de l’aplicació del Reglament del Parlament, que en cap cas contempla que es doni ara mateix una situació que permeti la inhabilitació de Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa