El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra vol incloure la CUP en la unitat estratègia post-eleccions
  • CA

El president Quim Torra ha demanat aquest dimarts que els tres principals partits independentistes (Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i CUP) es posin d’acord per traçar una estratègia conjunta sobre quin pla s’ha de seguir l’endemà de les eleccions previstes pel 14 de febrer. No obstant, ha insistit que el primer pas que s’ha de fixar com a obligatori l’independentisme és superar el 50% dels vots en els propers comicis. “Si no, l’unionisme demanarà responsabilitats polítiques“, ha assegurat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, Torra s’ha mostrat voluntari a ser un actor de mediació entre les tres forces, pel “caràcter d’independent” que considera que el caracteritza. “Hi ha el risc que els partits independentistes perdin el seu suport si no compleixen les seves promeses”, ha recordat. És per això que considera que l’estratègia a marcar sigui consensuada entre tots els actors i que aquests “parlin clar sobre què faran un cop se superi el 50% dels vots”.

Per altra banda, el president inhabilitat ha assegurat que “estava mentalitzat” d’entrar a la presó ja que “seguia la mateixa línia de lluita” que els seus “companys” que han acabat tancats per decisió de l’Estat espanyol. Ha insistit que haver estat inhabilitat per haver penjat la pancarta que demanava la llibertat i el retorn dels presos polítics ie xiliats “sembla mentida”, però alhora ha reconegut que a casa seva eren conscients que el risc a ser empresonat era real. “Assumir la presidència de la Generalitat com a independentista requereix tenir present aquest supòsit“, ha afegit.

Torra també ha reconegut que ha acabat “decebut” amb els partits polítics perquè “utilitzen un doble llenguatge i sobre la taula diuen una cosa i sota la taula una altra”. En aquest sentit, ha dit que “seria bo per la democràcia que tot fos més obert”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa