Torra vol fixar “un rumb clar” cap a l’autodeterminació després de Nadal

La CUP li reclama quins són els "fets materials concrets que indiquen que el Govern no retorna a l'autonomisme"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat en el ple del Parlament aquest dimecres que després de les festes de Nadal es reunirà amb “tots els grups parlamentaris i les entitats” amb l’objectiu de “traçar un rumb i un horitzó clar cap a l’exercici de l’autodeterminació”. Torra ha respost així a una pregunta del diputat de la CUP, Carles Riera, que li reclamava que li expliqués “els fets materials concrets que indiquen que el Govern no retorna a l’autonomisme i que es troba en el camí de l’autodeterminació”.

Riera li ha fet notar que el vicepresident Pere Aragonès, que ha intervingut abans per celebrar l’acord fiscal fixat amb els Comuns dins del  “marge estret” que permet l’autonomia, no sembla estar en sintonia. “No es coordinen molt bé, Aragonès acaba de deixar clar que la millora de finançament econòmic és dins d’un marc estrictament autonomista”, ha dit Riera. Els cupaires han reclamat a Gorra “un cop de timó” per “fer avançar cap a l’autoderminació”.

 

Sobre l'acord fiscal, Torra ha celebrat que s'hagi pogut tancar el capítol dels ingressos, i ha afirmat que ara cal afrontar el de la despesa. Ha apuntat que el dèficit fiscal i els incompliments de l'Estat amb Catalunya dificulten aquesta tasca. En tot cas, Torra ha garantit que els ingressos que s'incorporen als pressupostos aniran destiants a polítiques socials, que seran prioritàries. El president ha defensat que els pressupostos han de ser "de país" perquè aquest els necessita i ha rebutjat partidismes en aquest sentit.

 

Comentaris