El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Vivim un moment transcendental i tenim una responsabilitat vers la construcció d’un país”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que Catalunya viu un “moment transcendental” des d’un punt de vista polític. Torra ha assenyalat que d’aquí molts anys els historiadors “trauran les seves conclusions” però que “ara ens toca a nosaltres fer la història”. “Tots tenim una responsabilitat vers la construcció d’un país lliure i en el què els drets humans i civils siguin respectats”, ha assenyalat el president. Torra ha fet aquestes declaracions en un acte a Maçanet de la Selva (Selva), en la celebració dels 1.100 anys de la localitat. Al final de l’acte, l’Ajuntament l’ha obsequiat amb dues caixes de llibres. Torra ha ironitzat que aquest cap de setmana s’ha de preparar “una altra cosa” en relació al judici de dilluns.

Quim Torra ha visitat per primera vegada Maçanet de la Selva. L’alcaldessa del municipi, Natàlia Figueras, ha agraït que el cap de l’executiu català passés per la localitat en un acte cultural. I és que fins ara, els presidents que s’havien acostat a Maçanet ho havien fet per qüestions relacionades amb l’economia. Aquest dissabte Torra ha aprofitat que el poble celebra els 1.100 anys de la primera aparició en una escriptura, per assenyalar que ara “és a nosaltres que ens toca “fer història”. El president ha assenyalat que el país “es posa a prova” i demana que cadascú “ha de ser capaç de saber que estem en un moment transcendental”. Torra ha assenyalat que la societat catalana vol “viure en pau” i d’acord “amb els grans consensos que l’ha caracteritzat, la democràcia, la fraternitat i la solidaritat”. Torra també ha citat l’historiador Josep Benet per referir-se al “combat per l’esperança” que el president de la Generalitat considera que és el mateix que “el combat per la llibertat”.

A la sortida de l’acte, un grup d’unes deu persones han increpat Torra amb banderes espanyoles i demanant la seva dimissió. Els Mossos d’Esquadra han impedit que s’acostessin al president.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa