Torra: "Vivim un moment transcendental i tenim una responsabilitat vers la construcció d'un país"

Al president li han regalat dues caixes de llibres i ha ironitzat dient que per dilluns ha de preparar "una altra cosa"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que Catalunya viu un "moment transcendental" des d'un punt de vista polític. Torra ha assenyalat que d'aquí molts anys els historiadors "trauran les seves conclusions" però que "ara ens toca a nosaltres fer la història". "Tots tenim una responsabilitat vers la construcció d'un país lliure i en el què els drets humans i civils siguin respectats", ha assenyalat el president. Torra ha fet aquestes declaracions en un acte a Maçanet de la Selva (Selva), en la celebració dels 1.100 anys de la localitat. Al final de l'acte, l'Ajuntament l'ha obsequiat amb dues caixes de llibres. Torra ha ironitzat que aquest cap de setmana s'ha de preparar "una altra cosa" en relació al judici de dilluns.

Quim Torra ha visitat per primera vegada Maçanet de la Selva. L'alcaldessa del municipi, Natàlia Figueras, ha agraït que el cap de l'executiu català passés per la localitat en un acte cultural. I és que fins ara, els presidents que s'havien acostat a Maçanet ho havien fet per qüestions relacionades amb l'economia. Aquest dissabte Torra ha aprofitat que el poble celebra els 1.100 anys de la primera aparició en una escriptura, per assenyalar que ara "és a nosaltres que ens toca "fer història". El president ha assenyalat que el país "es posa a prova" i demana que cadascú "ha de ser capaç de saber que estem en un moment transcendental". Torra ha assenyalat que la societat catalana vol "viure en pau" i d'acord "amb els grans consensos que l'ha caracteritzat, la democràcia, la fraternitat i la solidaritat". Torra també ha citat l'historiador Josep Benet per referir-se al "combat per l'esperança" que el president de la Generalitat considera que és el mateix que "el combat per la llibertat".

 

A la sortida de l'acte, un grup d'unes deu persones han increpat Torra amb banderes espanyoles i demanant la seva dimissió. Els Mossos d'Esquadra han impedit que s'acostessin al president.

 

Comentaris (5)
Maria Fa 23 dies
Declaració unilateral d'independència i adéu espanyistan
Me duele Tractoria Fa 24 dies
Ya está el charlatán de Quim Chorra diciendo payasadas de las suyas. Qué país a salido a apoyaros? Te lo digo yo: ninguno!! Nadie quiere salir en la foto con los LAZIS... El único, el fascista italiano que dijo que tenía un pensamiento para los separatistas catalanes.
IRIDIA presentará una denuncia ante el TEDH. Fa 24 dies
El delito es gravísimo, a la Sra. desalojada en Sants le han tocado las tetas.
Imprescindible ver el video de una fanática payasa desalojada en Sants. Fa 24 dies
Iridia debería acudir al TEDH; el mundo nos mira y sólo ver unos payasos supremacistas, cada vez generais más asco.
FRAN BCN Fa 24 dies
MHP Torra, el seu problema es que mes que ser una President de l GC es vostè un activista fanàtic...ambdues coses con incompatibles..