El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra vaticina que un “tsunami democràtic” s’empassarà la repressió el 26-M
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha vaticinat aquest dimecres en el Ple del Parlament que el proper 26-M davant el “tsunami de repressió” a l’Estat espanyol es produirà com a reacció un “autèntic tsunami democràtic” que permetrà que els independentistes tornin a “tenir una victòria aclaparadora, una altra més”. En canvi, ha dit Torra, referint-se a Cs, “vostès van cap avall, estan en procés de liquidació a Catalunya”. El president responia així a preguntes del seu grup, JxCAT, i del seu soci al Govern, ERC, sobre l’actual context de repressió i les respostes a donar-hi.

“La nostra resposta ha de ser democràcia, democràcia i democràcia perquè el nostre terreny de joc és aquest, així que la tàctica són les urnes”, ha subratllat el president. Torra ha insistit en les seves crítiques a Cs: “No se’n surten, fracassaran sempre perquè el poble de Catalunya mai donarà suport als que volen trencar-lo”.

Torra diu que el PSOE té el “mandat” de tornar a la taula del diàleg, “tornar allà on ells ho van deixar”

El president ha afegit que, després dels darrers comicis, el PSOE té “un mandat claríssim” que és “tornar allà on ells ho van deixar, a la taula de diàleg” i ha advertit que els independentistes “no desapareixerem d’aquí, som els diputats del 21-D, que tenim un mandat que arrossega la ratificació del mandat de l’1-O”.

Torra ha continuat amb la seva denúncia de la repressió des de l’Estat: “Es tracta d’una operació d’Estat i s’hi val tot, la JEC, tribunals de comptes, tot està orientat a criminalitzar una idea i a venjar-se políticament, ja no és un Estat de dret, no és una democràcia, tot es fa per la sagrada unitat de la pàtria”.

En aquest context, Torra ha acusat el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, de “gastar i malversar diners de l’Estat espanyol per poder treure el cap en el que és un autèntic desgavell de la justícia espanyola”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa