El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Si vam ser capaços de fer el 1-O, què no serem capaços d’aconseguir?”
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest dimecres que el PSOE sempre estarà disposat a utilitzar el 155 si li convé i ha recordat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir al seu predecessor, Mariano Rajoy, que utilitzés al partit socialista per a afrontar la crisi catalana: “Qui ja ha aprovat l’article 155? El PP, Cs i el PSOE”. Així ho ha manifestat en un acte de JxCat en el Teatre Metropol de Tarragona, en el qual també han intervingut els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas, el cap de llista de JxCat per Tarragona, el exconseller Josep Rull, i el candidat de JxCat per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas.

 

Ha acusat el PSOE de trencar el diàleg “al ni començar-lo, en rebutjar el dret a l’autodeterminació, en donar ordres a Advocacia de l’Estat” perquè investigués a persones que van votar el 1-O malgrat la violència que van rebre, en les seves paraules. Torra ha ironitzat sobre els debats d’RTVE i Atresmedia per ser el tema de conversa: “Més que un debat era un ‘no’, era un debat contra Catalunya, contra el dret a l’autodeterminació, contra el referèndum contra la independència, contra el diàleg”.

 

El president ha criticat a la ministra i candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, per remetre un requeriment a la Generalitat que advertia la possible inconstitucionalitat del decret que el Govern va aprovar per a retornar les pagues extra arracades des de 2013 als funcionaris: “Ho va aprovar tot el Parlament, fins i tot el PSC. Qui ha instat a l’anticonstitucionalitat és el ministeri de la senyora Batet“. “Aquest és el gran risc del país si vota al PSC. L’únic vot útil de Catalunya és aquell partit que defensarà els interessos de Catalunya a ultrança. Representem la centralitat del país i això és molt important”, i ha cridat a anar a votar perquè, “si vam ser capaços de fer el 1-O, què no serem capaços d’aconseguir”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa