Torra recorrerà al Suprem la seva inhabilitació

El president de la Generalitat diu que només el Parlament pot fer que ell deixi de ser cap de l'executiu

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dijous que recorrerà davant del Tribunal Suprem la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'inhabilitar-lo durant un any i mig. Ha argumentat, a més, que ell només pot ser inhabilitat pel Parlament de Catalunya. Així doncs, ha instat tots els grups parlamentaris que li van donar suport en la seva investidura que així ho expressin a través d'una votació.

Torra ha carregat durament contra el TSJC en considerar-lo "un tribunal amb motivacions polítiques" que ja tenia la sentència escrita abans que se celebrés el judici. Un judici en el què la Fiscalia hauria actuat com a "garant dels interessos del govern espanyol", segons el president català.

Més info: El Tribunal de Justícia de la UE reconeix la immunitat de Junqueras

"No tinc cap confiança en la justícia espanyola", ha afirmat Torra, a més de mencionar diversos exemples en què el sistema judicial espanyol ha operat de manera repressora contra l'independentisme català: "L’ús de criteris polítics en les euroordres contra els exiliats" o la sentència del TJUE que ratifica que el Tribunal Suprem ha vulnerat els drets d'Oriol Junqueras en no respectar la seva imminutat com a eurodiputat.

 

"El meu deure i obligació és defensar el dret d'expressió dels catalans", ha dit el president en la seva declaració institucional, abans d'afegir que "exercir el càrrec obliga a no cedir ni sacrificar cap dret de la ciutadania". "La repressió no s'ha aturat" amb l'arribada d'un president socialista a la Moncloa, segons Torra, que ha constatat que "de res van servir els xecs en blanc ni els pagaments per avançat" de l'independentisme per investir Pedro Sánchez.

 

Comentaris (7)
Barrientos, el alzamiento nazional familiar Fa 1 mes
Barrientos col.laborador del facismo judicial de españa, dictadura de felipe 6 el elegido del terrorista Franco, quien hizo juez al golpista barrientos de franco y amen. Justicia golpista franquista, carcel ya y expulsion como juez facista. Familia franquistq, que verguenza
Barrientos el ultimo cagarro de Franco.Dei, puro payaso de felipe 6 de Franco Fa 1 mes
Barrientos el bunker franquista de la justicia terrorista.franquista de espña.dura, pais de feixistescomo Dios manda. Democracia o el feixista barrientos, pur 3xcrement franquista antidemocratic
Justicia de vergonya franquista.felipe6, justicia vaticana.barrientos.dei Fa 1 mes
Barrientos la democracia organica i la prostitucio del 78, pur excrement del atado y bien atado. Barrientos y cia, excrement franquistes, togues cztoliques feixisres del omella.cope. barrientos de la cope.dei fs pudor de Franco
España justicia terrorista.franquista.vaticana Fa 1 mes
Torr h retreatat el Tslc pur tribunal franquista antidemocratic, pur excrement del nazional.catolicisme judicial. Barrientos, un golpista franquista protegido por la Delincuencia Judicial de España.dura. TsjCongo de Franco extincion y carcel a todos sus golpistas terrorista. España terrorismo judicial.constitucional, peor que con Franco
A El NAcional podeu veure la notícia de... Fa 1 mes
... com va quedar una nena de 15 anys després de ser apallissada pels gossos d'esquadra. Aquesta acció repugnant miserable és atribuible al Buch, un individu que demostra ser un miserable. SI hagués tancat al psiquiàtric a tots els criminals de la BRIMO això no hauria passat!
Preparando tsunami de pedos. Fa 1 mes
Rogamos a los buenos catalanes que ayuden a la defensa del MHP Torra suministrando fabada durante los próximos 18 meses, al objeto de culminar el glorioso Alzamiento Nacional. Muchas gracias.
Torrita se equivoca Fa 1 mes
El MHP puede ser destituido de diversas formas y una es el Parlament. Pájaros en la cabeza es lo que tiene el pedorro.