Torra recorrerà al Suprem la seva inhabilitació

El president de la Generalitat diu que només el Parlament pot fer que ell deixi de ser cap de l'executiu

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dijous que recorrerà davant del Tribunal Suprem la decisió del Tribunal Superior de Justícia d'inhabilitar-lo durant un any i mig. Ha argumentat, a més, que ell només pot ser inhabilitat pel Parlament de Catalunya. Així doncs, ha instat tots els grups parlamentaris que li van donar suport en la seva investidura que així ho expressin a través d'una votació.

Torra ha carregat durament contra el TSJC en considerar-lo "un tribunal amb motivacions polítiques" que ja tenia la sentència escrita abans que se celebrés el judici. Un judici en el què la Fiscalia hauria actuat com a "garant dels interessos del govern espanyol", segons el president català.

Més info: El Tribunal de Justícia de la UE reconeix la immunitat de Junqueras

"No tinc cap confiança en la justícia espanyola", ha afirmat Torra, a més de mencionar diversos exemples en què el sistema judicial espanyol ha operat de manera repressora contra l'independentisme català: "L’ús de criteris polítics en les euroordres contra els exiliats" o la sentència del TJUE que ratifica que el Tribunal Suprem ha vulnerat els drets d'Oriol Junqueras en no respectar la seva imminutat com a eurodiputat.

 

"El meu deure i obligació és defensar el dret d'expressió dels catalans", ha dit el president en la seva declaració institucional, abans d'afegir que "exercir el càrrec obliga a no cedir ni sacrificar cap dret de la ciutadania". "La repressió no s'ha aturat" amb l'arribada d'un president socialista a la Moncloa, segons Torra, que ha constatat que "de res van servir els xecs en blanc ni els pagaments per avançat" de l'independentisme per investir Pedro Sánchez.

 

Comentaris