Torra reclama una "resposta humanitària ja" per a l'Open Arms

El president de la Generalitat denuncia que la situació al Mediterrani "és d'una gravetat extrema i ens afecta a tots"

El president del Govern, Quim Torra, ha reclamat aquest dimecres una "resposta humanitària ja" per al vaixell Open Arms, que fa13 dies que espera un port segur on desembarcar amb gairebé 150 persones a bord. En una piulada, Torra denuncia que el que està passant al Mediterrani aquests dies –on a més de l'Open Arms hi ha també l'Ocean Viking- és "d'una gravetat extrema" i que "ens afecta a tots". El president cita Jody Williams, premi Nobel de la Pau, i alerta que "allà on es vulneren els drets humans d'una persona, es vulneren els drets humans de tots". Torra ja va posar a disposició de Proactiva Open Arms ONG els ports de Catalunya "davant les situacions de bloqueig" a principis d'agost. Ara bé, com va explicar el conseller Damià Calvet, la darrera paraula la té Madrid, que hauria d'autoritzar aquesta entrada, i de moment ha deixat clar que no ho farà. 

Aquest dimarts, ACNUR, l’agència de les Nacions Unides que vetlla pels drets dels refugiats, ha exigit als governs europeus que permetin a Proactiva Open Arms i altres ONGs de salvament desembarcar 507 persones rescatades al Mediterrani central . "És una cursa contra rellotge", assegura l’enviat especial de l’ACNUR a la regió, Vincent Cochetel, qui alerta que les condicions meteorològiques empitjoraran els propers dies: "Amb aquest temps, deixar en alta mar persones que han fugit de la guerra i la violència de Líbia només afegiria més patiment. Se’ls ha de permetre desembarcar immediatament, així com garantir l’ajuda humanitària que tant necessiten". L’ACNUR també demana recolzar la feina de les ONGs de salvament i que no se les “estigmatitzi ni criminalitzi".

 

 

 

Comentaris (3)
Ramon Fa 2 mesos
La manifestació de l'altre dia deu ser la.menys concorreguda que s'hagi fet mai a la capital de Catalunya. Tanmateix, la premsa del sistema va parlar-nos igualment de "clam" i, of course, aquells quatre gats eren "Barcelona".
el mussol emprenyat Fa 2 mesos
i per quan una resposta humanitària per a la nostra gent gran, que patint malalties greus com l'alzheimer, no troben lloc perquè no n'hi han residències públiques?? per exemple, quan us preocupareu, de veritat, dels problemes de la nostra gent i deixareu de fer el paperina amb el tema de la immigració il·legal??
Fran BCN Fa 2 mesos
Sr Torra, també cedeix casa seva?