El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra rebutja el veto judicial al confinament al Segrià i tira pel dret
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dilluns que el Govern no està d’acord amb la decisió judicial que ha vetat el confinament al Segrià. “No acceptem la decisió i assumeixo les conseqüències que se’n derivin, però no podem posar en perill la salut de les persones”, ha remarcat després de reunir-se amb altres membres del Govern per avaluar la situació. 

Torra ha demanat “a la ciutadania del Segrià i totes les poblacions” confinades “que es protegeixin davant l’avenç del coronavirus, que segueixin les indicacions pel bé de la seva salut i la dels seus veïns”. El president ha demanat la “col·laboració de la gent” per fer front al veto judicial. “No pot haver cap dubte per la ciutadania perquè la salut és el més important de tot”, ha remarcat el president.

“No acceptem la decisió judicial —ha remarcat Torra—, per això en les pròximes hores celebrarem un consell executiu per aprovar un decret lleit per establir un pla de rebrots i poder actuar amb contudència a cada racó del país on faci falta en funció de les dades epidemiològiques, segons indicadors de contagis”. Ha explicat que serà un pla que “reguli els supòsits concrets que suposin la restricció de drets i llibertats”. El decret ha de servir per donar cobertura a les mesures que s’han decretat.

Torra ha dit que “a d’altres llocs de l’Estat s’han pres mesures més restrictives, com impedir el dret a vot a Euskadi i Galícia, i no passa res”, per això ha manifestat no entendre el veto ara a Catalunya. “Hi ha algun fet que ens afecti especialment a nosaltres per no poder actuar?”, s’ha preguntat.

“Ens preocupa que se’ns impedeixi prendre les mesures que claguin, sempre tenint en compte l’opinió del experts”, ha afegit el president, que ha dit tenir notícies sobre el Segrià i que la ciutadania està seguint les instruccions del Govern.

Torra ha comparegut en roda de premsa al costat del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha defensat la potestat del Govern per prendre les mesures necessàries per contenir la pandèmia a Lleida. Aragonès, preguntat pels periodistes, ha dit que no ha estat un error rescindir el contracte amb Ferrovial sobre el rastreig de contactes i ha afegit que el Govern “segueix amb el reforç del seguiment dels contactes, incrementant la capacitat i de control vinculant tots els actors del conjunt del sistema”.

Tant Torra com Aragonès s’han mostrat contraris a demanar a l’Estat de declaració de l’estat d’alarma parcial i han defensat que tenen els instruments suficients per adoptar les mesures anunciades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa