El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Rebutgem aquestes sentències, per injustes i antidemocràtiques”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llegit aquest dilluns un missatge institucional des del Palau de la Generalitat com a resposta a les condemnes als presos polítics. “Catalunya viu un moment greu”, ha començat afirmant, per deixar clar que els condemnats “són unes persones que sempre van actuar pacíficament” i que “condemnar-los és un insult a la democràcia i a la societat catalana”. Així, Torra ha recordat que tots ells “van complir allò que molts ciutadans desitgen”.

Seguidament, el president de la Generalitat s’ha mostrat contundent: “Rebutgem aquestes sentències, per injustes i antidemocràtiques”, i s’ha posat al costat de les famílies dels presos: “Més que mai som al costat de les seves famílies perquè avui més que mai ens sentim fraternalment solidaris amb els condemnats”. Alhora, Torra ha denunciat el “procés de recentralització” que ha patit Catalunya per part de l’Estat en els darrers anys i ha insistit que “fer un referèndum no és cap delicte”.

Així, el president català ha denunciat que “s’han inventats fets i s’ha construït un relat fals per poder construir una condemna de venjança” i també que “s’han vulnerat els drets fonamentals dels acusats i, per extensió, els de tots els ciutadans que representen”. “La sentència és extensiva a milions de catalans”, ha afegit. Torra també ha exigit “la fi de la repressió i la llibertat dels presos, inclosa l’amnistia com a punt final”.

“El camí de resolució dels conflictes és sempre la paraula, el vot i la llibertat”, ha dit just abans de reiterar el compromís del Govern “d’avançar cap a la República”. “La repressió no guanyarà mai la partida a la democràcia”, ha constatat.

El president també ha anunciat que aquesta mateixa tarda enviarà una carta a Felip VI i a Pedro Sánchez per demanar-los una reunió urgent i ha dit que també ha parlat amb el president del Parlament, Roger Torrent, per demanar de comparèixer davant del Parlament Torra ha comparegut acompanyat dels membres del Govern i també de Torrent, així com d’altres membres de la Mesa de la Cambra catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa