El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra rebrà Sánchez al Palau de la Generalitat el dia 6 al migdia
  • CA

Detall que quedava per confirmar. Es coneixia que hi hauria la cita però no se sabia ni on tindria lloc la trobada ni a quina hora. El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà finalment amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de la Generalitat el 6 de febrer a les 12 del migdia, segons ha informat Presdiència aquest divendres. La trobada arriba en un moment delicat de les relacons entre l’Estat i Catalunya i en plena polèmica per la taula de diàleg que hauria de posar les bases per una solució política al conflicte.

Aquesta reunió entre Torra i Sánchez és l’avantsala de la taula de diàleg i hauria de servir per fixar els pilars del diàleg i, almenys per la part catalana, per determinar les garanties que tindrà aquest diàleg. La taula és un acord al qual van arribar el PSOE i ERC abans de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Un acord que, per d’altra banda, no s’està complint en els termes fixats: s’havia establert que la taula arrencaria després de 15 dies des de la formació del nou govern espanyol.

El camí cap a la taula de diàleg està resultant ple d’accidents. Per començar, aquesta mateixa setman s’ha consumat el divorci dels dos socis de Govern, JxCAT i ERC. Torra va fer una declaració institiucional fent públic que les coses no van bé i que el camí cap a la independència que les dues formacions han agafat divergeixen. El president va dir que un cop s’aprovessin els pressupostos del 2020 convocaria les eleccions, que podrien tenir lloc com a molt aviat al juny. Malgrat tot, Torra, que està pendent de la seva inhabilitació, es va mostrar partidari de trobar-se amb Sánchez per explorar les possibilitats de diàleg.

El govern espanyol ha anunciat que creu que la taula de diàleg s’ha de posar en marxa després de les eleccions i amb el nou Govern català.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa