El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra rebat les acusacions de purga: “No em mou cap altre motiu que combatre la pandèmia”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat aquest dijous l’acte de possessió de dos dels tres nous consellers que entren al Govern per rebatre aquells que consideren que la remodelació és una “purga política”. Després que Miquel Sàmper i Ramon Tremosa —Ángels Ponsa ho farà la setmana que ve— prometessin el càrrec de conseller d’Interior i Empresa i Coneixement, respectivament, Torra ha defensat que el Govern ha d’encertar en les seves decisions “per la salut i la vida de les persones” i que aquest és el seu “objectiu central”.

Torra ha insistit en què des de fa mesos “no hi ha res més important” a la seva presidència que “combatre la malaltia” de la Covid-19 i que per aquest motiu “calia enfortir el Govern” i dotar “d’energies renovades” tres departaments que considera clau per la lluita contra els efectes de la pandèmia.

La presa de possessió dels nous consellers s’ha fet en una cerimònia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, en presència d’un públic reduït a causa de les restriccions marcades per la pandèmia. El president ha volgut agrair la tasca dels consellers sortint, Àngels Chacón, Miquel Buch i Mariàngela Vilallonga, reconeixent que van acceptar el càrrec en un moment polític complicat pel país. “Han servit el país sense reserves, per aixecar Catalunya de les cendres del 155 i a contracorrent, amb el vent de cara, camí de la República catalana”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa