Torra reafirma que el dret a l'autodeterminació és l'única solució a la voluntat dels pobles

En el missatge institucional amb motiu de la Diada, el President destaca que “si encara no som lliures és perquè encara no hem acabat el camí” i recorda els valors democràtics dels catalans

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dimarts al vespre que “cada dret que ens sigui negat, caldrà que el tornem a exercir”, per tal de “ser ciutadans per voluntat, per adhesió a un projecte de país que ens satisfaci”. En el missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Torra ha refermat que “hi ha una sola manera” de resoldre la voluntat dels pobles i que “és exercint el dret d’autodeterminació" un dret que els pertany "únicament i exclusivament" i "tenen tot el dret" d'exercir. Durant els missatge, gravat a la Sala dels Diputats del Palau de la Generalitat, el President ha afirmat que “Catalunya serà allò que vulguin els catalans” perquè som “al segle XXI" malgrat que "alguns s’entestin a tornar al XIX o fins i tot al XVIII". És per això, ha dit, que "totes les lluites democràtiques i pacífiques han de poder reeixir si tenen el suport de la majoria dels ciutadans”.

Amb motiu de la celebració de la Diada, aquest dimecres, Quim Torra ha fet una crida “a sortir sense por a les places i carrers" per deixar clar el "compromís innegociable i complet amb la democràcia, els drets socials, civils i polítics, i amb la bandera de la llibertat sempre i a tot arreu”, animant tothom a viure la commemoració de la caiguda de Barcelona el 1714 tot recordant que “si encara no som lliures és perquè encara no hem acabat el camí”. En aquest mateix sentit, el cap de l'Executiu català ha assegurat que l'Onze de Setembre "no commemorem cap derrota perquè no hem estat pas vençuts” i que, per tant, és un dia que ha de ser celebrat amb “la vitalitat i el tremp d’un poble que no es deixa doblegar" i que mira "sense por” un futur, que “hem d’encarar amb determinació i coratge, amb intel·ligència i caràcter, amb generositat i unitat, amb iniciativa i convicció, amb serenitat i ambició, amb tota l’ambició col·lectiva del món”.

 

Fent un paral·lelisme amb la situació actual, el president de la Generalitat ha afirmat que “la democràcia, avui al nostre país sota un setge llarg i penós, és i serà sempre la resposta dels catalans. I és la resposta que exigim a tothom”.

 

 

 

Comentaris