El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra protesta contra la “venjança” d’un estat espanyol “totalitari”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat amb indignació davant la decisió de la justícia espanyola de restringir el tercer grau de cinc presos polítics, decretada aquest dimarts al vespre. En una declaració institucional emesa aquest dimarts al vespre, Torra ha comparat l’estat espanyol a països “totalitaris” com Turquia per raó dels seus atacs “a llibertat a la democràcia”. A partir d’aquesta actuació, ha afirmat el president autonòmic, abans de qualsevol diàleg amb Catalunya Espanya haurà de demostrar “la voluntat d’aturar les hostilitats contra el moviment independentista català” i, per tant, de trobar una resolució dialogada al conflicte obert des de fa anys.

En un atac directe als partits polítics que actualment ocupen el govern espanyol, el PSOE i Podemos, el president de la Generalitat els ha considerat responsables de la “venjança” de l’estat espanyol contra uns líders independentistes que, ha dit, només volien fer valdre la llibertat i la democràcia. Aquestes accions, ha afirmat, per a ells són un atac que només farà que reforçar la voluntat dels catalans independentistes de defensar els valors fundacionals de la civilització occidental contemporània i continuar avançant per fer valdre els drets humans i la democràcia malgrat els atacs que puguin rebre.

Torra ha afirmat que decisions com aquesta no són cap “derrota” sinó que porta l’independentisme a “preparar-se millor per deixar de ser presoners d’un Estat autoritari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa