El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra ofereix disponibilitat a Sánchez per reunir-se, però no el 24 de febrer
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest matí una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, oferint-li la seva disponibilitat per reunir-se els propers dies però no el proper dilluns 24, tal i com proposava Sánchez. El president català al·lega motius d’agenda, i lamenta que “el diàleg no comenci amb bon peu”. Torra considera que “fer propostes de data de reunió a través dels mitjans de comunicació, sense haver-les pactat abans en l’agenda de les dues parts, no és la manera de mostrar que es vol un diàleg honest i fructífer”, i li recorda que tots dos van pactar en la trobada que van mantenir al Palau de la Generalitat que la data, el lloc i l’ordre del dia es fixaria “a través d’uns equips tècnics designats per tots dos”. 

El president català assegura que el seu gabinet ja va comunicar al del president espanyol que “per raons de caràcter personal i privat” de la seva agenda, el 24 de febrer no li era possible mantenir la trobada, però assegura que la seva disposició per reunir-se amb ell “com més aviat millor, és completa”. Per aquest motiu, li ofereix aquest mateix divendres 21 de febrer, o diumenge 23, o dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent. Alhora, li avança la proposta de continguts que la delegació catalana ha preparat per la trobada.

En relació als continguts per a la resolució del conflicte polític, el Govern català proposa el reconeixement i exercici del dret d’autodeterminació i la fi de la repressió, l’aministia i la reparació. En relació a les condicions favorables per a la negociació, demana un calendari de treball, un sistema de validació i proposta de mediació internacional i, finalment, el reconeixement de totes les parts en conflicte, incloent presó i exili.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa