El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra “ni descarta ni no descarta” una DUI si els presos polítics són condemnats
  • CA

 

 

“Ni descarto ni no descarto anar al Parlament amb una declaració unilateral d’independència si la sentència dels presos és condemnatòria”. Aquest ha estat un dels principals missatges del president de la Generalitat, Quim Torra, en l’entrevista al programa Preguntes Freqüents emès aquesta nit.

 

Segons l’estratègia que ha exposat el president, en cas que la Justícia espanyola condemni els líders independentistes del procés processats per Pablo Llarena, anirà al Parlament per “saber quina és la posició política que prenem”. “El Parlament decidirà el que s’hagi de fer en aquell moment”, ha reblat quan Laura Rosel demanava detalls de l’operatiu. “Ni una declaració d’independència ni una no declaració d’independència”, ha afegit tirant pilotes fora sobre aquesta possibilitat i sense voler donar cap mena de detalls. 

 

De fet, aquesta és una proposta que s’ha sondejat en les taules d’expectativa en les reunions d’estratègia o, fins i tot, en la primera mesa de partits celebrada a finals d’agost. La possibilitat d’una DUI en cas de condemna dels presos polítics és una de les opcions que més divergències crea dins la majoria independentista. En aquest sentit, ERC no li fa cap mena de gràcia forçar la màquina parlamentària davant una resolució condemnatòria de la causa de l’1-O al Tribunal Suprem. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa