El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Guanyarem el plet legal pels drets civils dels catalans a Europa”
  • CA

Presentat com el 131è president de la Generalitat, el president Torra ha entrat a l’hemicicle entre llargs aplaudiments de la bancada independentista i dels membres del Govern. El president inhabilitat ha començat la seva intervenció –després que l’oposició l’hagi intentat impedir amb peticions de reconsideració de la convocatòria del ple específic sobre la seva inhabilitació- insistint que “em nego a acceptar i banalitzar la repressió d’un Estat que posa per davant la seva pàtria plena de banderes i desfilades militars”, i ha assegurat que “vivim un cop d’Estat a la democràcia i a les institucions del país”.

El president Torra ha enviat un missatge clar a l’Estat avisant-lo que Europa li donarà la raó: “Apel·lo als tribunals de Drets Humans d’Europa, que ja coneixen les maneres de l’Estat espanyol, i sé que només a Europa podem tenir un judici just. Guanyarem el plet legal pels drets civils dels catalans”, ha assegurat des del faristol del Parlament.

Torra, que ha remarcat que “em van prendre l’escó” el gener del 2020, també s’ha adreçat als diputats de la cambra per recordar-los que “els escons no ens pertanyen, són de la gent que ens va votar. Aquests escons són un encàrrec directe dels ciutadans, és la gent de Catalunya qui us fa portaveus de la salvaguarda de la seva llibertat i progrés i us crida a lluitar contra qualsevol atac a la democràtica”, ha dit Torra, en una clara referència a la tebiesa que al seu parer ha tingut la cambra en la defensa dels drets dels ciutadans i d’ell mateix com a diputat en matèria de drets nacionals i fonamentals.

El president Torra, a l'hemicicle. JORDI PLAY

El president Torra, a l’hemicicle. JORDI PLAY

En la seva intervenció també ha fet una crida a convertir les properes eleccions en un plebiscit entre monarquia i república: “De nosaltres depèn que sigui un plebiscit de ratificació de l’1-O o que sigui una altra cosa. Als resistents demòcrates us vull dir que tornarem a somriure i tornarem a caminar amb pas ferm cap a la independència. Confio en la força i el talent dels catalans per fer allò que ens diuen impossible”, ha dit el president inhabilitat, que ha sentenciat que “tornarem a fer aquest salt col·lectiu assumint les conseqüències de voler-nos lliures, amb la desobediència cívica i pacífica. És el 14 d’abril i l’1-O. no hi ha una altra via”.

El president Torra ha acabat la seva intervenció amb un clam: “Per Catalunya i per la vida, visca la república catalana”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa