El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Mai he dit que obriria les presons catalanes”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha hagut de desmentir aquest dimecres al Ple del Parlament que tingui la intenció d’obrir les presons per alliberar els presos polítics. “Mai he dit que obriria les presons catalanes”, s’ha vist obligat a dir Torra en resposta al líder del PP català, Alejandro Fernández, que ha assegurat que el president ho havia afirmat “en entrevistes”, però sense citar-ne cap de concreta.

“El que he dit —ha afegit Torra— és que davant el judici i les sentències efectivament faríem una proposta al Parlament, que és on rau la sobirania del poble català, per prendre les decisions que pertoquin”.

Fernández ha insistit en acusar Torra d’haver dit que obriria les presons. Torra ha dit li semblava “un moment kafkià” insistint que ell mai havia dit una cosa semblant. El polític popular ha demanat a Torra quin instrument parlamentari faria servir per sotmetre a votació l’obertura de les presons, si seria una obertura selectiva i si havia preguntat als presoners si volien que questa qüestió se sotmetés a votació. Fernández també ha demanat al preident que deixi de comportar-se com “un adolescent” a les entrevistes dient “el primer que li passa pel cap”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa