El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “L’objecte de la negociació amb l’Estat ha de ser el dret a l’autodeterminació”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha referit aquest matí al diàleg que s’ha d’establir entre el govern espanyol i el català. En una entrevista a Ràdio 4, Torra ha opinat que el fet que l’Executiu de Pedro Sánchez torni a la mesa de negociació política “és un senzill signe de normalitat”. “El que està passant i ha passat a Catalunya és un problema polític d’enorme magnitud”, ha dit, motiu pel qual considera que “és obvi que hem d’asseure i parlar”.

El president també s’ha referit concretament al president espanyol, Pedro Sánchez: “Ha tingut moltes cares i, parlant amb ell, vull veure quina ens trobem ara, perquè ara és l’hora de la veritat”. “Veurem si hi ha una voluntat real d’abordar el conflicte polític de Catalunya”, ha afegit. Torra també ha defensat que el més important són els continguts de la mesa de negociació, i ha lamentat que “mai no he sabut quina és la proposta del govern espanyol per resoldre el conflicte”.

A més, ha deixat molt clar que en la negociació amb l’Estat, “defensarem el dret a l’autodeterminació i una llei d’amnistia”. “L’objecte central de la negociació ha de ser el dret a l’autodeterminació”, ha insistit el president de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa