Torra: “La sentència serà el torpede més greu contra la convivència”

El president defensa el dret dels catalans a la desobediència civil

A pocs dies de que es faci pública la sentència del judici contra l’1-O, el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha referit a la resposta institucional que se li donarà encara que sense entrar en cap mena de concreció. Torra ha manifestat que la sentència, “si no és absolutòria serà el torpede més greu contra la convivència” a Catalunya. En el ple del Parlament ha reiterat que el moviment independentista “no sortirà mai” d’una “fórmula” —que serà “la del Govern en els propers dies”—, i que ha dit que es basa en “fermesa, serenitat, responsabilitat, determinació, vot i paraula”.

El president ha deixat entreveure que en els dies següents a la publicació de la sentència hi haurà algun tipus de proposta parlamentària sobre la qual la cambra catalana haurà de “prendre una decisió”. Torra ho ha dit convençut que després de la moció de censura fallia de Cs es considera que disposa “d’una majoria parlamentària per tirar endavant el projecte de país que entre tots hem marcat”.

 

Sobre el repte que es presenta amb la sentència també s’hi ha referit el vicepresident, Pere Aragonès, responent a preguntes del seu grup, ERC. Aragonès ha dit que el Govern respondrà amb "mirada llarga i mà estesa apostant per la negociació i el diàleg". El republicà ha denunciat l’ús polític de la justícia i ha denunciat que el Tribunal Suprem no esperi a la resolució d’Europa sobre la immunitat d’Oriol Junqueras.

Aragonès no ha fet cap referència a desobediència civil, una via de protesta que Torra en canvi sí ha citat com una possibilitat a les mans dels independentistes per protestar contra la sentència si és condemnatòria.

 

Comentaris