El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “La democràcia i la llibertat seran sempre la bandera de Catalunya”
  • CA
Declaració institucional del Govern de la Generalitat davant de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis
Declaració institucional del Govern de la Generalitat davant de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis | Jordi Borràs

 

“La democràcia i la llibertat seran sempre la bandera de Catalunya”. Ho ha dit Quim Torra aquest dilluns durant una declaració institucional davant de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, amb motiu de la commemoració del referèndum de l’1-O, on ha tornat a reiterar que el seu Govern està compromès “amb el mandat democràtic de l’1 d’octubre”. Torra ha recordat que el referèndum de l’1-O “va ser brutalment reprimit per la violència de l’Estat”, i que ” fa un any que l’Estat espanyol reprimia el dret a l’autodeterminació i a la llibertat d’expressió”. A més, ha volgut destacar la “participació d’aquells que van votar contra la independència, que ho van fer assumint el risc de ser colpejats”.

 

Pel Govern, l’1-O és “el dia que el poble català va demostrar el seu immens compromís amb la democràcia i la llibertat”. A més, l’Executiu de Puigdemont s’ha declarat “orgullós d’un poble que actua de manera democràtica no violenta per defensar els seus drets”, i ha destacat que “un any després vivim una situació de gravetat absoluta”. Per aquest motiu, Torra ha exigit “la posada en llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats, l’axirvament de la causa i el respecte escrupolós dels principis més bàsics de la democràcia”.

 

Reunió del Consell Executiu a Sant Julià de Ramis

 

Abans d’aquesta declaració institucional, el Govern de Torra ha celebrat la reunió del Consell Executiu a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Aquesta reunió se celebra setmanalment els dimarts al Palau de la Generalitat, però avui s’ha decidit avançar-la per fer-la coincidir amb l’1-O. A més, el Govern en ple ha participat als actes commemoratius de l’1-O que s’han organitzat a primera hora del matí al Pavelló Municipal de Sant Julià de Ramis -el col·legi electoral on havia de votar Carles Puigdemont-. També hi ha estat present el president del Parlament, Roger Torrent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa