El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra intenta mediar amb Aragonès i Budó per sufocar la crisi interna al Govern
  • CA

Quim Torra ha anunciat aquesta tarda que s’havia posat “en contacte” amb Pere Aragonès, vicepresident amb alguns funcions del president des que va ser inhabilitat pel Tribunal Suprem, i la consellera de la Presidència i portaveu Meritxell Budó. Segons el text difós per las seva oficina, ha volgut “interesar-se pels plans d’actuació i les mesures previstes pel Govern de la Generalitat en la gestió de la greu pandèmia” i oferir-se, “com ha fet des del primer dia, a ajudar i col·laborar en tot allò que calgui i es consideri necessari”. “El país viu una de les crisis més greus de la seva historia i tots hem d’estar a disposició del bé comú. És el nostre deure com a ciutadans lliures”, afegeix el comunicat posant aquestes paraules en boca de Torra.

Un posicionament públic que constitueix un gest de mediació per posar pau i rebaixar la tensió extrema entre els dos socis del Govern, que s’ha escenificat clarament avui al Parlament en relació a la filtració de l’esborrany del pla de desescalada de les restriccions per la Covid que es prepara per encarar el Nadal. 

“Tot i les dificultats que hagin pogut existir, en els moments crítics d’un país, com l’actual, s’ha sabut treballar en equip, donant confiança a la ciutadania i posant sempre la veritat per davant. I cal reforçar ara aquesta coordinació, evitar rumors i filtracions d’esborranys, i enviar missatges clars i estables a la ciutadania sobre els mesures que es prenen per a protegir la salut i la vida de les persones, així com per preservar els llocs de feina i la viabilitat dels projectes econòmics i empresarials”, afegeix el comunicat. El text acaba amb una altra frase atribuïda directament a Torra: “Més que mai, demano no només als partits de Govern, sinó a la resta de forces polítiques, institucions i a tota la societat, sentit de país, solidaritat i responsabilitat. Per Catalunya i per la vida.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa