Torra: "Hi ha un Estat instal·lat en la venjança que em vol inhabilitar"

Emmarca la vista al Suprem en un "cercle de repressió" i acusa els partits unionistes de voler desestabilitzar el país

Cap pista sobre si hi haurà o no una reacció institucional o una de conjunta dels partits independentistes quan es conegui la més que probable inhabilitació definitiva del president Quim Torra. El debat de política general havia de ser, segons va explicar el Govern aquest dimarts, el més normal possible, parlant de la Covid-19 i de la gestió de l'executiu, sense entrar al tall en la judicialització de la política per part de l'Estat. 

Més info: Espanya, l’escó 136 del Parlament

Però finalment, Torra ha enviat alguns missatges molt clars. "Demà he d'anar a Madrid perquè hi ha un Estat instal·lat en la venjança que em vol inhabilitar per haver defensat la llibertat d'expressió", ha dit en els últims minuts del discurs. La causa per desobediència que li podria costar el càrrec a mans del Tribunal Suprem respon, segons el president, a "una pancarta que no hi deia que 'tot anirà bé', sinó que reivindicava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats". És en aquest sentit que el president adverteix joc brut: "Hi ha un tribunal, amb tot un Estat al darrere, que considera que una pancarta és motiu de pes per fer caure un president de la Generalitat i provocar un període d'inestabilitat a tot un país", ha reblat.

Més info: Repressió, Covid i dèficit fiscal, les cotilles de la legislatura Torra

 

En tot cas, ha sentenciat que el seu compromís com a president "és i serà sempre servir el país fins a les últimes conseqüències i fins a l'últim minut de la presidència". I ha volgut denunciar algunes "injustícies" que creu que l'Estat ha comès amb Catalunya: "Podria avui parlar de les falses propostes de diàleg. Dels paranys de la repressió. De la persecució que viu una majoria de la població pel sol fet de defensar un projecte polític determinat. De les persones honorables, pacífiques i democràtiques que són encara a la presó, gairebé tres anys després. De les persones que no poden tornar a casa, però que són lliures a la resta d’Europa. Dels judicis i investigacions encara avui obertes per perseguir un projecte polític legítim i democràtic", ha dit el president a l'hemicle. 

 

Comentaris