El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra exigeix a Madrid que reguli la baixa dels pares amb fills en quarantena
  • CA

“A l’escola hi ha un forat negre. Demano el suport d’aquesta cambra per pressionar el govern espanyol”. Aquest ha estat el clam d’alerta que ha fet el president Torra en el marc del debat de política general, després que hagi començat el curs escolar sense que l’executiu de Madrid hagi regulat la baixa per als pares amb fills en quarantena. “Ara que tenim alumnes confinats a casa per contactes estrets i amb PCR negativa, què han de fer els pares per garantir la conciliació familiar? Jo no he pogut fer res, he insistit i m’he matat a dir al govern espanyol que és necessari regular la baixa laboral d’aquests pares, perquè serà el cas més habitual, però no me n’he sortit. Els deixarem a la intempèrie”, ha denunciat el president Torra.

Per al president Torra, que ha fet una crida als grups parlamentaris perquè  “ m’ajudin a pressionar el govern espanyol”, ha titllat la situació que es pot produir les properes setmanes de “crítica”, perquè “s’hauran de tancar aules”. “I quina solució donarem als empresaris i autònoms?”, s’ha preguntat. En aquest sentit, ha enviat un missatge a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias: “És una irresponsabilitat monumental no haver-ho regulat, i no puc entendre que les discrepàncies entre els dos socis no hagin pogut arreglar-se. Només cal modificar el reial decret 6/2020 de març i que es posi incapacitat ordinària”, ha explicat Torra.

De fet, el president Torra ha suggerit a Madrid que traspassi les competències en matèria de baixes laborals perquè la Generalitat faci les gestions davant d’aquesta situació, tot i ser conscient que és una competència estatal. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa