El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra expressa a Sánchez el “rebuig” a la recentralització de competències
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, li ha traslladat a Pedro Sánchez en la reunió de presidents autonòmics que s’ha celebrat per videoconferència el “rebuig” del Govern al decret aprovat pel consell de ministres per lluitar contra el coronoavirus, segons ha informat Presidència a través d’un comunicat.

Torra ha argumentat que “només serveix per recentralitzar competències i no per frenar la propagació del COVID-19”. El president ha considerat “insuficients les mesures aprovades per l’Estat” i ha denunciat “que no s’hagi comptat amb el Govern de la Generalitat per definir-les”, tot recordant que “ja fa dies que s’apliquen a Catalunya”.

Torra ha tornat reclamar a Sánchez el “confinament domiciliari total”, el tancament de ports, aeroports, trens; tancament de fronteres i aïllament dels focus principals: Catalunya, Comunitat de Madrid i totes les zones que siguin necessàries.

Així mateix, Torra ha lamentat que el govern espanyol “encara no hagi aprovat cap pla de xoc econòmic”. El president, segons el comunicat, ha afirmat que, per responsabilitat, el Govern “continuarà prenent totes les mesures que consideri oportunes per garantir la salut i el benestar de la ciutadania”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa