Torra exigeix la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial

El cap de l'Executiu català assegura que "no hi ha seguretat jurídica pels independentistes"

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit aquest dijous la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, després que El Món revelés el xat intern entre jutges que atacaven durament el moviment independentista. El cap de l'Executiu català també ha demanat que s'obri una investigació per determinar els autors dels xats i determinar quins procediments estan instruint.

 

Torra ha criticat durament el sistema judicial espanyol, insistint que "no hi ha seguretat jurídica pels independentistes" i que ara "és inevitable preguntar-se si, havent vist això, els catalans poden tenir un judici just, net i imparcial". En aquest sentit, també ha demanat la "llibertat immediata" dels presos polítics i que la la Fiscalia "que iniciï una investigació per les responsabilitats penals que podrien tenir aquests jutges".

 

 

El president també ha anunciat que es dirigirà a la justícia europea per "traslladar la meva preocupació". Torra ha afirmat que aquests fets són "d'una gravetat extraordinària" i que "els insults, crides a defensar plantejaments polítics les burles i les amenaces són "comportaments inacceptables en un Estat democràtic".

 

Comentaris