Torra: "Els catalans no hem fet res millor que l'1-O"

Borràs afirma que l'extrema dreta és "la coartada de Pedro Sánchez"

Torra i Borràs a La Seu d'Urgell
Torra i Borràs a La Seu d'Urgell | JxCAT

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dissabte a La Seu d'Urgell el referèndum de l'1 d'octubre fins al punt d'assenyalar que "els catalans no hem fet res millor que l'1-O". Torra intervenia després d'escoltar les paraules de Jordi Turull des de Soto del Real, una circumstància que ha donat peu perquè el president denunciés l'anomalia: "Aquestes connexions des de Soto del Real semblen fetes des de Turquia, per això el Consell d'Europa vol investigar què està passant a l'Estat espanyol".

 

Torra ha advertit que "contra les faltes de garanties, s'alça la dignitat dels nostres presos polítics i exiliats" i ha assenyalat que "hem viscut coses que mai no creuríem", però que "algun dia ho haurem d'explicar i d'aquí en sortirà el perquè va ser possible la república catalana".

 

El president ha reivindicat també l'espai polític que representa JxCAT, el de la "centralitat i els grans consensos que ens fan forts". "La millor manera de fer front a les amenaces és votar per nosaltres mateixos, aquesta és la clau d'aquestes eleccions", ha subratllat. Torra també ha advertí que davant del debat sobre si PSOE sí o no, només ha volgut recordar que van ser els socialistes aquells que van aplicar el 155 a Catalunya.

 

 

En l'acte també hi ha participat la candidata per Barcelona, Laura Borràs, que ha volgut destacar que aquestes eleccions "no van de si volem Sánchez o no al govern" perquè "el PSOE forma part del tripartit del 155 i per tant és un engany i la dreta o l'extrema dreta són la seva coartada".

 

Comentaris