El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra descarta el “xoc” amb l’Estat
  • CA

El president del Govern, Quim Torra, ha dit que se cenyirà a les seves competències mentre duri “aquesta crisi i aquesta vulnerabilitat” i que no anirà “al xoc” amb el govern espanyol. En una roda de premsa telemàtica, Torra, que espera que el govern espanyol encara “rectifiqui”, “escolti l’opinió dels experts” i no aixequi el confinament total, s’ha expressat així: “És important que ara fem les coses amb el màxim sentit comú i és el que el Govern intenta fer amb les seves competències, i hem de ser conscients de les competències que tenim”. “Em sentiria molt irresponsable si ara plantegés als catalans que vagin a treballar dimarts”, ha insistit.

“Quan m’ha semblat que no es prenien les decisions adequades per la nostra ciutadania, he sortit a expressar-ho, però quan sí, he estat el primer en agrair-ho”, ha dit Torra. També ha recordat que com a president de la Generalitat té “unes determinades competències” o que “les tenia” perquè “van ser absorbides per l’Estat fa un mes”. “Si tingués competències, les exerciria i decretaria el confinament total”, ha reblat. Amb tot, ha lamentat que està limitat a demanar els treballadors que es protegeixin i que les empreses tinguin responsabilitat social.

En la roda de premsa posterior a la reunió del president del govern espanyol amb els presidents autonòmics, Torra ha explicat que tothom ha intentat mantenir el “to positiu” perquè es fa “tot el possible per lluitar contra aquesta pandèmia” però que la majoria han coincidit que cal “més rigor”. Així, ha dit que no acaba de veure la utilitat d’aquest tipus de trobades si no hi ha un treball previ conjunt perquè al final la reunió consisteix en “18 monòlegs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa