Torra demana "unitat estratègica" davant la sentència als presos polítics

El president de la Generalitat ha reconegut que està "colpit" pels al·legats finals i que cal continuar treballant plegats perquè "la independència de Catalunya és una causa justa"

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat "colpit" per l'al·legat final dels presos polítics que estan sent jutjats al Suprem. Torra ha remarcat el "tracte desigual" d'uns acusats que han estat jutjats per un tribunal de part que els culpa per haver permès "l'acte de desobediència civil" més gran de la història recent d'Europa, l'1-O. En un discurs en català, espanyol i anglès, el president ha manifestat que el Suprem "vol jutjat i sentenciar l'anhel de tot un poble" d'autodeterminar-se i avisar tots els votants del referèndum d'independència i, en aquest sentit, la resposta a la sentència haurà de ser la defensa d'un dret que és de tots els catalans.

Torra ha afirmat que ara "és l'hora de recuperar el fil de la història" i que tots els demòcrates s'uneixin, deixant de banda "les diferències legítimes" i assolir una "unitat estratègica" que els doti d'un objectius i un rumb, la defensa "dels drets civils i polítics" de tots els catalans, inclòs el dret d'autodeterminació. Sobre el judici, el president ha recordat el suport internacional que han rebut els presos i el fet que, a Alemanya, un tribunal decidís no extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont. Torra ha fet seves les paraules dels presos davant del jutge Marchena, recordant el caràcter politic del judici i els valors i les creences per les quals han estat jutjats i la violència que va desfermar l'Estat per reprimir l'exercici del dret dels catalans a decidir el seu futur.

 

"Us demano que escolteu aquestes paraules", ha dit el president de la Generalitat apel·lant a tots els espanyols. "La independència de Catalunya és una causa justa" i, davant la sentència que començarà a redactar-se demà, ha opinat que cal que cal que el país faci servir la seva veu. Davant dels qui han pogut "dubtar del compromís" del Govern, Torra ha dit que "ara és l'hora del país" i que no permetrà que el camí fet fins ara sigui en va. Recordant la sentència de l'Estatut de 2010, el president ha recordat que "allò que va començar amb una sentència pot acabar amb una sentència" que, espera, serà absolutòria.

 

Comentaris (6)
Gir Fa 5 mesos
La independència i la llibertat dels presos només serà possible amb la unitat estratègica. Un cop independents, a les primeres eleccions lliures, que cada partit presenti el seu programa i que guanyi el més votat. Discutir-nos ara o renegar del nostre independentisme -i això va per ERC-, ens condemna a tots: uns a la presó, cert, però hi ha molta més gent que ha assumit riscos sense ser polític professional i que està sent repressaliada. Unitat, d'una vegada!
RFS Fa 5 mesos
!!! VASCOS TREMOLEU !! que... ho tornarem a fer !!!!
Loli Fa 5 mesos
Que ser. Torra, marxem O marxem ja d,Espanya ,no pararan de reprimir i robar , encara no en tenim prou ?
Bla, bla, bla y buaaa, buaaa, buaaaa Fa 5 mesos
Y de ahí no salimos. Verdaderamente electrizante, nuestro Quim.
airausu Fa 5 mesos
Em quedo amb que ho tornarem a fer. I com diu na Rahola, amb una segona DUI no hi haurà una segona retirada perquè ja sabem que Ñ mai dialogarà. DUI. ||*||
Tal com raja Fa 5 mesos
Ja fa temps que és hora de posar fil a l'agulla. Ganes no ens en falten però estem una mica farts de tantes paraules. A veure si ara s'ho prenen seriosament i avancem, tots a una i no a pedaços.