El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana un “salt col·lectiu” davant la revocació del 100.2 de Forcadell
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat a la decisió del Tribunal Suprem de revocar el 100.2 de la presó de Mas d’Enric a Forcadell i obrir la porta a suspendre aquest permís penitenciari per treballar a la resta d’independentistes presos. “Que a l’estat espanyol cap independentista pot trobar-hi justícia, ja ho sabíem. Que Espanya no reconeixerà el dret a l’autodeterminació dels catalans, també. I aleshores? Aleshores tot depèn del salt col·lectiu conjunt de tot l’independentisme (institucions + societat civil)”, ha afirmat Torra. Precisament el president es va referir ahir a un nou referèndum com a “salt col·lectiu” tot i que avui no n’ha fet referència explícita.

El pronunciament arriba quan la situació dels independentistes presos ja ha canviat. Des de la setmana passada ja han superat el 100.2 i estan en tercer grau. A més, Forcadell va ser traslladada el 15 de juny de la presó de Mas d’Enric a la presó de dones de Barcelona Wad- Ras, que és qui li ha concedit el tercer grau.

Fins ara la fiscalia podia recórrer la decisió de les juntes de tractament de concedir el tercer grau i encara no s’havia pronunciat sobre aquesta qüestió. Ara caldrà veure si l’escenari canvia amb la decisió d’avui del Suprem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa