Torra demana "sacrifici" als independentistes

El president de la Generalitat apel·la "a la responsabilitat individual de tots els catalans"

Festa de celebració del 50 aniversari de Josep Rull, amb Quim Torra
Festa de celebració del 50 aniversari de Josep Rull, amb Quim Torra | Cristóbal

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dilluns "sacrifici" als independentistes, i ha avançat que durant la conferència que tindrà lloc aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) apel·larà "a la responsabilitat individual de tots els catalans". En una entrevista a TV3, el cap de l'Executiu ha posat com a exemple "el sacrifici que ha fet la gent de la presó, que van lluitar democràticament i pacíficament per uns ideals". En aquesta mateixa línia, el president ha volgut reiterar la seva voluntat de ruptura amb l'Estat espanyol. "Arribaré fins el final", ha assegurat, i ha insistit que "el meu únic límit és el Parlament de Catalunya".

 

Eleccions catalanes

Torra ha deixat clar que no té "cap intenció de convocar eleccions" a Catalunya, tot i que també ha reconegut que uns nous comicis "en els proper mesos" podrien ser "una finestra d'oportunitat".

 

 

"L'independentisme té una majoria social suficient"

Per altra banda, Torra ha afirmat que l'independentisme "té una majoria social suficient" i que aquest moviment "ocupa l'espai central del país". Dit això, també ha demanat "resistència i tenacitat" a la ciutadania, en referència a una tardor que serà complicada, sobretot per la celebració del judici contra l'independentisme.

 

Comentaris