Torra demana "no tenir por" i "arribar fins al final" en la defensa dels drets nacionals

El president de la Generalitat reitera que l'objectiu és "fer República" i demana que "ningú ens abarateixi el somni"

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres des de Cardona "no tenir por" i "arribar fins al final" en la defensa dels drets civils, socials i nacionals de Catalunya. Torra ha encapçalat l'acte commemoratiu dels 304 anys de la Guerra de Successió on ha recordat que "l'11-S no es va fallar i va ser-hi tothom" i, per això, ha apel·lat al poble a "ser-hi tots fins al final". El cap de l'executiu català ha demanat que es tinguin "ben presents" els presos, exiliats i els "milers de catalans que estan sent investigats" en una "causa general contra l'independentisme que no té cap altra missió que amenaçar-nos i fer-nos por". "Avui estic en el millor lloc del món per dir que no tenim por, que no n'hem tingut mai i que mai es pot tenir por davant de la llibertat", ha reblat Torra, que també ha reiterat que l'objectiu del Govern és "fer República" i ha demanat que "ningú ens abarateixi el somni".

 

Torra ha fet la crida a no tenir por als peus del castell de Cardona, conegut com el darrer baluard de les llibertats catalanes, ja que no capitular el 18 de setembre de 1714, una setmana després que ho fes Barcelona. En aquest context, el president de la Generalitat ha assegurat que "Cardona no va tenir por i ara tampoc en té. Mai es pot tenir por de la llibertat i, per tant, sempre hem d'anar endavant amb tota l'ambició del món perquè som lliures i viurem lliures"

 

El cap de l'executiu ha remarcat que té "plena confiança en el poble" i ha recordat que durant la Diada es va demostrar que "el poble no fallarà mai". En aquest sentit, ha remarcat que la gent va sortir al carrer "amb un clam claríssim: fer la República catalana". "Que ningú s'enganyi, això és el que reivindicàvem l'11-S, que ningú ens abarateixi el somni", ha apuntat Torra, que ha afegit que "el nostre objectiu és fer la República catalana, que vol dir fer la República de tots". 

 

 

Al mateix temps, el cap de l'executiu català ha demanat que el poble defensi "aferrissadament les nostres llibertats" i ha apel·lat a les consciències col·lectives i individuals perquè cadascú "reflexioni sobre els dies que vivim i que vindran". En aquest sentit, ha tornat a denunciar que és "incomprensible" que en ple segle XXI hi hagi "presos polítics i exiliats pel simple delicte d'haver donat veu al poble" i considera que "això no es pot acceptar de cap manera". "Votar no és un delicte; organitzar un referèndum no és un delicte; voler viure lliures no és cap delicte; per tant, defensem aquesta llibertat que ens va donar l'1-O i formem part de la pel·lícula que tenim al davant", ha reblat Torra. 

 

De la seva banda, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha dit al president de la Generalitat que tindrà el municipalisme "al seu costat" i ha denunciat que "tenim un Estat en contra que no ens respecta". "Ens conjurem amb vostè, el Govern i el Parlament a continuar construint aquesta República", ha deixat clar Estruch, que ha apuntat que "sempre serem lleials a la voluntat del poble i fidels a les institucions del país". 

 

Comentaris