El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana un “gran esforç col·lectiu” per evitar el confinament total
  • CA

Catalunya va pel mal camí. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dilluns en una compareixença al Palau de la Generalitat “un gran esforç col·lectiu, de deure cívic i històric” per evitar el confinament total dels catalans, al qual el país s’estaria encaminant si no s’aconsegueix un gir en les dades. “Ens hi va la vida”, ha advertit Torra, que ha manifestat que es podria arribar a l’escenari de “mesures més restrictives, que ningú, i jo el primer, no desitgem”. El president ha dit que “no faria aquesta compareixença si la situació no fos crítica i les dades molt preocupants”.

Però les dades semblen preocupar al Govern que avui descriu la situació de “massa crítica com per no donar-hi importància”. “No vull 7.000 morts damunt la taula i no és que em vulgui espolsar responsabilitats”. Els contagis creixen i aquest creixement és vist per les autoritats com a “molt preocupants” perquè Catalunya es troba ara en l’escenari de febrer passat: “Som avui de fet, en massa parts del país, a l’avanaçda de la situació prèvia de març, quan es va haver de decidir confinar tota la poblaició”. Torra ha advertit que “ens trobem davant dels 10 dies més importants d’aquest estiu per saber si amb la solidaritat i un nou esforç col·lecitu per començar a redreçar la situació crítica” evitem “passar de febrer a març” perquè en cas contrari “haurem de retrocedir”.

El president ha volgut enviar un missatge de “serenitat i fermesa” i ha dit que “és hora de l’anàlisi i de les dades i no del temor sense fonament”. Torra s’ha dirigit als joves i els ha demanat responsabiltat recordant-los que les botellades són un acte “d’insolidaritat”. També ha fet una part de la seva intervenció en anglès per 

Torra ha dit que el Govern prendrà la mesura que faci falta i sense atendre pressions de lobbies. A més, el president ha advertit que ja ha demanat al conseller de l’Interior, Miquel Buch, i als alcaldes i alcaldesses que apliquin amb severitat les sancions corresponents a aquells que se saltin les mesures establertes pel Procicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa