El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana ajuda a la comunitat internacional per resoldre el conflicte amb Espanya
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimarts ajuda a la comunitat internacional per tal de resoldre el conflicte que té Catalunya amb l’Estat espanyol. En una declaració institucional, el cap de l’executiu català ha dedicat bona part del seu discurs en recordar els presos polítics catalans i denunciar la repressió exercida per l’Estat.

 

No obstant, Torra també ha posat èmfasi en la importància que té la Diada de Sant Jordi pels catalans: “Parlem d’una festa amb molts anys d’història“. “Rosa i llibre són una síntesi d’allò que ens defineix com a catalans“, ha dit Torra des del Palau de la Generalitat amb un ram de roses només grogues al costat.

 

Torra ha lamentat, però, que aquest Sant Jordi de 2019 sigui el segon que se celebra amb líders independentistes tancats injustament a la presó “per haver defensat drets i llibertats fonamentals“. “Hem de resoldre el conflicte de manera democràtica; la solució d’aquest conflicte polític és una oportunitat per la democràcia arreu del món“, ha etzibat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa